• slidebg1

U bent hier

Berkelfestival

 

Het Muldershuis 14:00 - 15:30 uur

Het Muldershuis in Eibergen zondag 23 juli toneel van de Berkeldag. Vanaf 14.00 uur vogelschieten op het terras. Iedereen kan meedoen, kinderen ook. Deelname is gratis. Schiet u als laatste de vogel van de paal, ontvangt u een GRATIS diner voor 2 personen in het Muldershuis. 

Lekker buiten eten op ons mooie Berkelterras.

 

Kruidenhof te Mallum 10:00 - 16:30 uur

Optreden van het saxofoonkwartet WWWM

In het kader van de Berkelaktionstag speelt dit kwartet in de Kruidenhof. Op altsax Wim , op tenor Sax Wim  en jawel ook een Wim op Bariton Sax, 

aangevuld met het enige vrouwelijke lid Magda op altsax!  Het programma bestaat uit lichte muziek, dat prettig in het gehoor ligt. Het kwartet speelt van 14.00 tot 16.00 uur. De tuin is open van 10.00 tot 16.30 in verband met de Berkelaktionstag.

Toegang is €2,- ; donateurs gratis.

 

Museum de Scheper 11:00 - 16:00 uur 

De eens zo wild stromende Berkel tijdens de jeugd van Herman & Betsie stroomt nu gezapig en getemd langs de noordrand van Eibergen.

Misschien gaat het nog eens zo hard vriezen dat er weer op geschaatst kan worden zoals Betsie toentertijd heeft gedaan, maar voordat het zo ver is gaan we eerst samen met alle Berkelsteden op een andere manier actief bezig zijn. Van Billerbeck tot aan Zutphen vinden die dag allerlei activiteiten plaats.

Ook museum de Scheper heeft deze dag van 11.00-16.00 uur eenmalig haar statige voordeur aan Grotestraat 41 geopend, zodat nieuwsgierige bezoekers de villa van Betsie en de kledingtentoonstelling Herman & Betsie kunnen bewonderen. Er worden diverse filmpjes gedraaid, waaronder een film uit de jaren 30 over het uitgraven van de Berkel en er is tevens de mogelijkheid om wat te drinken.

Kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf 13 jaar € 3,00 p.p. 

 

Hof van Eckberge 10:00 - 20:00 uur

Een dagje uit met het hele gezin, familie of vrienden? Kom naar het 25.000m2 grote en sfeervol ingerichte belevingspark met mini ZOO in Eibergen. Binnen en buiten zijn volop activiteiten en plezier voor alle leeftijden, zoals bowlen, lasergamen, binnen en buitenspeeltuinen en een snoezelruimte. 

 

Kijk voor meer informatie op achterhoek.nl/berkelfestival

InEibergen EOV VVV